questbook

görüşleriniz

add site

siteni ekle

Cartoonnews Sites

KarikatürhaberlerSiteleri

suriye

Tabriz-İran

contests contests
contests contests
contests contests
contests contests
contests contests
contests contests
contests contests
contests contests
contests contests
acec abwac
afgancartoon artjapan
aloyarisma atilaatalay
advakfımuzesi
A.Ü Cartoon Museum

ademmermerkaya

anavonrebeur

benheine

baha boukhari

bayramhajizadeh

bursakarikatur

boligan bobstaake
crn cagle
curtoons çizgiroman
celebrities comic-art
caricaturaro canavar
cartoonworld cartoonweb
cartoonblues cafcaf
caricaturaromania

cartoonlivemuseum

canadiancartoonists

çinartscartoon

çizgifilimcilerderneği

dindikmizahdergisi
dicaco dum dum
Eurohumour ecocartoons
eczacibasi ecocartoons

eda cartoons

erdoganbasol

fecocartoon feco
gado
greekcartoonists
haltoons homur
hopCartoon humorest
hoseinkazzem
humorgrafe news/haber
humelincomics
Joe King
karcomic karikaturize
karderizmir kenyatoons
Kaak Drishti karikatura
karikatürvakfı
karikaturalaphu
kktckarikatürcüler
karikaturokulu
karikatursanatatolye
kianoosh
lahmacunmizah
Laison leman
magaraonlinedergi
mizahdernegi
mizahvesiir
muhittinkoroglu
ncn
omarzevallos obur
penguen pics4fun
portocartoonmuseum
redmanart rogerpenvill
rykarikaturokulu
salaodehumor
sanalmüzekarikatür
serpilkar artworks

stavrotoons

sarasene
st-just
sergeicartoons
shekhargurera
suleymanhalicioglu
toonpool
uykusuz
umitmufitdincay
WilhelmBuschMuseum
wittyworld
 

Sık Kullanılanlara Ekleyiniz/Add Favorite

13.02.2009 İzmir / karderizmir

ÇİN' in PEKİN KENTİNDE DÜZENLENEN ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASINDA İKİ TÜRK ÇİZERE ÖDÜL VERİLDİ

Pekin Belediye Bilim ve Teknoloji Derneği ile Pekin Bilim Geliştirme Merkezi tarafından organize edilen 2009 Zhongman Pekin Bilim ve Yaratıcılık konulu uluslararası karikatür yarışmasında Türk Karikatürcülerden Musa Gümüş ve Ümit Müfit Dinçay'a FİNALİST ÖDÜLÜ verildi. haber:ÜmitMüfitDinçay Kaynak:zhongman

YENİ AKREP ULUSLARARASI DİJİTAL KARİKATÜR DERGİSİ (NO: 77) NEW SCORPION INTERNATIONAL DIGITAL CARTOON MAGAZINE

Uluslararası Manisa Mesir Karikatür Yarışması...Kazananlar/İnternational Manisa Mesir Cartoon Contest Winners

"Çocuklarımız-Yarınlarımız" Konulu 2009 Uluslararası Manisa Mesir Karikatür Yarışması Sonuçlandı.
Natasa S.Kostovska (Makedonya) , Grzegorz Szumowski (Polonya) , Javad Alizadeh (İran) ,Tonguç Yaşar , Eray Özbek ve Cem Koç (Türkiye) ‘tan oluşan jüri 9 şubat 2009 pazartesi günü yaptığı değerlendirme toplantısında sonuçları aşağıdaki şekilde belirledi.
1.ödül: Rumen Kostov Dragostinov -BULGARİSTAN, 2.ödül: Sergey Sichenko -İSRAİL, 3.ödül: Jaksa Vlahovic -SIRBİSTAN(Yukarıdaki Karikatür), Gençlik ödülü: Ekin Özeskici -TÜRKİYE

Meeting in the city of Santa Clara (Cuba), on the twentieth day of December 2008, the jury made up of Isel Chacon Diaz, director of the Museum of Humor, Aristides Hernandez Guerrero (Ares), cartoonist, and chaired by Thomas Rodriguez Zayas (Tomy), cartoonist, after analyzing the works, decided to grant the following awards:
International participants: Third Prize: Jurij Kosobukin, Ukraine, Second Prize: Omar Figueroa Turcios, Colombia, First Prize: the author signed TC (Tawan Chuntra?)
National participants: Humor general, Second Prize: Enrique Lacoste Prince, First Prize: Martirena Alfredo Hernandez
Erotic Humor: Mention: Pedro Mendez Suarez, Third Prize: Douglas Nelson Perez (Chispa), Second Prize: Miguel Angel Mora Mendoza, First Prize: Adalberto Linares Diaz..Report: Melaito Suplemento Humor

The Results of 8th Barakaldo contest "New technologies"Winners

1.Emilio Federico Ferrero - Buenos Aires/Argentina, 2.Pinto & Chinto - Arteixo, A Coruña/España, 3.José Francisco Martínez García - Cartagena/España, 4.Ahmet Aykanat -Emek, Bursa/Turquía, 5.Bahman Jallali - Mazandaran/Irán

04 Şubat 2009 Çarşamba 15:54/KARİKATÜR VAKFI

X International Festival of Aphorism and Caricature – Strumica / MACEDONIA 14 February 2009

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik yarışması"Karikatür Teşvik Ödülü"Mustafa Yıldız'a...

İzmir Gazeteciler Cemiyetinin Geleneksel "Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik yarışması" sonuçları belli oldu. Gazete çalışanlarının katıldığı, bir çok dalda düzenlenen yarışmada, "Karikatür Teşvik Ödülünü" Mustafa Yıldız kazandı. EgeTelgraf Gazetesinde 21 Ekim 2008 günü yayımlanan, geçen yıla damgasını vuran "Kene Ölümlerini" konu alan karikatürü ödüle layık bulundu. İzmir ve Ege bölgesinde yayımlanan birçok gazete ve dergiye çizen Yıldız, Evrensel Gazetesi ve Homur Mizah Dergisinde de çalışmaları yer alıyor.Tebrikler Mıstık...Karcomics Magazine

29.01.2009 16:42 PM İzmir.Türkiye / saatkulesikarikatürcüler

"Çiçekli Böcekli Renkli Dünyam"karikatür sergisi/10-22 şubat 2009

Abidin Köse'nin "Çiçekli Böcekli Renkli Dünyam" ismini verdiği kişisel karikatür sergisi 10-22 şubat 2009 tarihleri arasında Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde(Büyük Park içinde) açılacak. Açılış kokteyli 10 şubat 2009 saat 18.00 de. 

22 Ocak 2009 Perşembe 19:09/karder izmir 

Results of International Exhibition Gaza 2009 Syriacartoon website...

Theme: Gaza in Fire; Winners:First Prize: Gonzalo Rodriguez / Argentina, Second Prize: BA.BILIG / China, Third Prize: Nader Genie / Sudan, Special Prize: Hule Hanusic / Austria, Jose Rubio Malagon / Spain, Kessusanto Liusvia / Indonesia, Matteo Bertelli / Italy, RAMIRO / Colombia, Soheil Mohammadi / Iran (See below), ARES / Cuba.
Other and all prize-winning cartoons/Diğer Karikatürler için Tıklayınız...>>

Karikatürcüler Derneği 40.Yılında "Ne Yapmalı, Nasıl Yapmalı?"

31 Ocak saat 13.00'te toplanıyoruz! 
Derneğimizin 40.Yılında "Ne Yapmalı, Nasıl Yapmalı?" başlıklı toplantımız Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Tüm üyelerimiz davetlidir... 
Karikatürcüler Derneği 40 yıl önce 1969 yılında Turhan Selçuk, Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören’in öncülüğünde kuruldu.
Karikatürcüler kendi meslek örgütlerini kurabilmek için yıllarca Akbaba’nın dar, loş odalarında konuşmuşlardı; Ferit Öngören bu kuruluş sürecini şöyle anlatıyor:“Bu bir çaydanlıkta suyun fokurdayıp, çayın demlenmesi gibi bir süreçtir. Çok konuşuldu. Çok su kaynadı. Çayın demlenmesi 1969. Ama ilk mizah dergisi Diyojen’in yayınladığı 1869 yılından 100 yıl sonra. Bu bakımdan anlamlı”.
Derneğimiz 40. Kuruluş Yılını onurlu geçmişine yakışan şekilde ve üyelerimizin de katılım ve katkıları ile hazırlanacak ve bütün bir yıla yayılacak etkinler dizisi içeren bir program çerçevesinde kutlayacak.
Bu bağlamda 31 Ocak 2009 Cumartesi günü Saat 13.00’de bütün bir yıla yayılarak gerçekleşecek etkinlikler konusunda fikir alış verişi yapmak, üyelerimizin görüş ve önerilerini dile getireceği, isterlerse yazılı olarak bildireceği bir danışma toplantısı yapılacaktır. 
Toplantımız Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Tüm üyelerimiz davetlidir...
Karikatürcüler Derneği’nin 40. Kuruluş yılı’nın kutlama etkinlerinin kapsamında yarışmalar, paneller, sergiler, geleneksel Nasrettin Hoca Karikatür Yarışması, 40.Yıl Karikatür Albümü gibi konular ile üyelerimizin önerileri doğrultusunda belirlenecek etkinler olacaktır. 40. Yıl Kuruluş Kutlama etkinleri fiilen katkı sağlayacak üyelerimizin oluşturacağı komiteler tarafından yürütülecektir.
Toplantıya İstanbul dışından katılacak üyelerimizin derneğimizle temas kurarak (irtibat telefonu: 0212 513 60 61) isim bildirmeleri, gelemeyecek olan üyelerimizin önerilerini info@karikaturculerdernegi.org e-posta adresimize yazılı olarak bildirmeleri rica olunur.
Onurlu bir geçmişe sahip olan derneğimizin 40.Kuruluş Yılı Kutlama Etkinleri'nde tüm üyelerimizin bir araya gelmesi en büyük dileğimizdir.
Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu 17 Ocak 2009 Cumartesi 12:30/Akdağ SAYDUT 

Cartoons for Gaza Majed Badra...

some of cartoons about Gaza,visit the site and support the palestinian issue and put your signature at www.majedbadra.net/ic  www.majedbadra.net     27 Ocak 2009 Salı 04:55/majed badra 

ÇİÇEĞİ BURNUNDA KARİKATÜRCÜLER ADANA'DA BULUŞTU!

2. Çukurova Tüyap Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen "Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Festivali" 16 ve 17 Ocak 2009 tarihinde kitap fuarı içersindeki alanda düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

İlk kez geçen yıl yapılan, Adana'lı iki karikatürcü; Mustafa Öncül ve Sefa Sofuoğlu'nun çabalarıyla gerçekleşen buluşma bu yıl küçük çaplı bir festivale dönüşmüştü. Dileriz bu anlamlı festival çapını daha da büyüterek, gelişerek sürer.
Mizah Festivali, 16 Ocak Cuma günü, saat:13'te Gani Müjde ile Mustafa Öncül'ün katıldıkları "Bir Öğretmen Olarak Oğuz Aral" başlıklı söyleşiyle başladı. Gani Müjde, Oğuz Aral'ın ve Gırgır dergisinin hayatını ne denli değiştirdiğini, Oğuz Aral ve Gırgır olmasaydı, varoş mahallesinden çıkan biri olarak; Tozkoparan'da bira içen, kahvede okey oynayan biri olarak kalacağını belirtti ve Oğuz Aral'la yaşadıklarından kalan kimi anekdotları aktardı. Mustafa Öncül de, Adana'dan karikatür yollayan biri olarak, Oğuz Aral'ın kendilerine uzaktan da olsa ne denli sahip çıktığının altını çizdi. Bu söyleşinin ardından 16.00-18.00 saatleri arasında, Cihan Demirci'nin 2009 yılı için özel olarak hazırladığı slayt sunumlu söyleşisi "Mizah Dergiciliğimiz 140 Yaşında" başladı. Cihan Demirci de, 140 slayttan oluşan söyleşisinde salonu dolduranları 1869'lardan 2009'lara dek süren mizah dergiciliği tarihinde bir yolculuğa çıkardı. Festivalin anlamına uygun olarak, slayt sunumunda, pek çok kapak örneğiyle en ağırlıklı işlenen mizah dergisi tabii ki "Gırgır" dergisiydi.
Festival, 17 Ocak Cumartesi günü, saat:13'te, "Mizahın Abisi Oğuz Aral" başlıklı söyleşiyle devam etti. Söyleşiye katılanlar bu isimde bir ktap yayınlayan iki gazeteci; Korhan Atay ve Figen Kumru Akşit'ti. Atay ve Akşit; Oğuz Aral'la ilgili yazdıkları kitabın güçlüklerini ve yazım maceralarını anlattılar. Bu söyleşinin ardından saat: 15'te Metin Üstündağ ve Sefa Sofuoğlu'nun "Mizah Dergiciliğinde Gırgır Devrimi" başlıklı söyleşisine geçildi. Metin Üstündağ, Oğuz Aral'ın ne denli önemli bir mizah dergisi yönetmeni olduğunu, ancak ondan ayrılıp da, kendi dergilerini çıkarmaya başladıklarında daha iyi anladıklarını belirtti. Sefa Sofuoğlu da Gırgır'ın karikatürcü yetiştirme konusundaki farkını, kendilerine kattıklarını anlattı.
Bu söyleşilerin ardından saat: 16.00-18.00 arası artık sahne, Adana'ya bu buluşma için gelen, bir zamanların "Çiçeği Burnunda" karikatürcülerinindi. Mustafa Öncül ve Güneri İçoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen "Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Buluşması" başlıklı söyleşide, 2 saat boyunca sahne alan; Salih Salı, Sait Oktay, Mustafa Yıldız, Bülent Okutan, Faruk Karaçay, Abdullah Yılmaz ve Cihan Demirci, Gırgır'a dair anılarını paylaştılar. Derken sahneye, Gırgır'ın ilk yazıişleri müdürü olan, halen Cumhuriyet-Kitap ekinin yayın yönetmenliğini yapan Turhan Günay çıktı. Turhan Günay da, Gırgır'ın çıkış öyküsünün pek bilinmeyen ayrıntıların aktardı salonu dolduranlara. Oğuz Aral'la komşu olarak ilginç bir şekilde tanışmasıyla başlayan bir serüvenin kendisini nasıl yazıişleri müdürü yaptığını anlattı.
Festival, 17 Ocak Cumartesi akşamı, saat:18'de, Festivalin onur konuğu Nuri Kurtcebe'nin sahne almasıyla noktalandı. Sahnede, festivalin "onur konuğu" ödülünü alan, Gırgır'ın çıkışında var olan 5 kişiden biri olan çizer ve çizgi romancı Nuri Kurtcebe, her zaman ki gibi gene dokunaklı, etkili bir konuşma yaparak, salonu dolduranlara hem Gırgır'ı, hem Oğuz Aral'ı, hem de Adana'yı anlattı. Onur ödülünü alırken; "Bu ödülü ancak Oğuz Aral adına" alabileceğini söyleyen Nuri Kurtcebe, duygulu konuşmasıyla salonu dolduran konukların ve çiçeği burnunda karikatürcülerin gözlerini epeyce nemlendirdi…
17 Ocak Cumartesi günü daha sonra; Adana kebaplarına geçildi ve ardından sazlı-sözlü, bol türkülü, bol şarkılı bir gecede, çiçeği burnunda karikatürcülerin keyif dolu muhabbetleriyle noktalandı. "Çiçeği Burnunda" karikatürcülerin henüz çok küçük bir kısmının gelebildiği bu festivalin önümüzdeki yıllarda daha da fazla, daha da renkli bir katılımla, büyümesi, gelişmesi dileğiyle, bu işe emek veren; Mustafa Öncül-Sefa Sofuoğlu ikilisini kutluyor, böylesi bir etkinliğe sağladıkları destekten ötürü de Tüyap yöneticilerine teşekkür ediyoruz…
Sevgili ustamız Oğuz Aral'a; öğrencilerinden bin selam olsun!.. 
17 Ocak 2009 Cumartesi günü Adana'da, "Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Mizah Festivali"nde biraraya gelen yolu Gırgır'dan geçmiş çizerler, kebapçıda bir yandan kebaplarını yerken bir yandan da arkalarında bu imzaları bıraktılar... Adana'da çocuklar gibi şen anlar geçiren, ya da henüz bu anı yaşayamayıp bu tabloya ilerde katılacak tüm "Çiçeği Burnunda" arkadaşlara MİZAHHABER'den mizah dolusu sevgilerle...(Ayrıntılı Haber: Cihan DEMİRCİ/mizahhaberblog)

Interview for Zaman Newspaper...Carlos Latuf ve Ben Heine Zaman'da...

This interview of Carlos Latuff and I was published yesterday in the Turkish newspaper Zaman...Click Here/İsrail çizgiyi aştı çizerler savaş açtı...Tıklayın

Gaza 2009

19 Ocak 2009 Pazartesi 15:53 Slovenia /Milan Alasevic

 8th Tabriz International Cartoon Contest -"No War" Click Here...>>

8inci Tebriz Uluslararası Karikatür Yarışması-"Savaşa Hayır”Tıklayınız...>>

Adana'lı Karikatürcü Sefa Sofuoğlu karikatürlerini kitaplaştırdı...

Karikatürist Sefa Sofuoğlu, karikatürlerini `Alemin Keyfi Yerinde` adlı kitabında topladı.
30 yılı aşkın süredir karikatür çizen Sefa Sofuoğlu, karikatürlerini `Alemin Keyfi Yerinde` isimli karikatür kitabında topladı. Binlerce karikatürünün çok sayıda mizah dergisinde ve gazetede yayınlandığını belirten Sofuoğlu, `Günlük karikatürler kelebek gibidir. Yayınlandıkları dergi ve gazetelerle birlikte doğar ve ölürler. Benim gönlüm karikatürlerimin ölüp gitmesine razı gelmedi. Binlerce karikatür arasından en beğendiklerimi seçtim ve `Alemin Keyfi Yerinde` adını verdiğim kitabımda topladım. Alemin Keyfi Yerinde`yi okuyanların eğlenceli dakikalar geçireceğine inanıyorum` diye konuştu.
Bu arada, 70`li yılların efsane dergisi Gırgır`ın Çiçeği Burnunda Karikatürcüleri arasında yer alan Sefa Sofuoğlu, Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarları kapsamında düzenlenen Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Mizah Festivali`nde de konuşmacı olarak yer alacak.
Sofuoğlu, 17 Ocak Cumartesi günü saat 15.00`da Karikatürist Metin Üstündağ ile `Mizah Dergiciliğinde Gırgır Devrimi` adlı söyleşiyi gerçekleştirecek. Söyleşi, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar Merkezi`nde yer alan Çiçeği Burnunda Karikatürcüler alanında düzenlenecek.  13 Ocak 2009 10:43
Haber7

Brezilyalı Karikatürcü Carlos Latuff'tan...

İsrailli Çocuk: Babam dedi ki: Siz Arablar şeytansınız, teröristsiniz, hayvansınız!!
Filistinli Çocuk: Babam bana hiç bir şey demedi, sizinkiler Öldürmüş!!

Çarşamba, 07 Ocak 2009 01:16/Haber Merkezi / TİMETURK

Sporthumor /Smile Olymics Contest ITALY

click here/tıklayınız..>>

Genç Siviller'den Mizahi Yarışma...

1982 Anayasası'nı eleştiren Genç Siviller, "Bana Anayasal Gencin Resmini Çizebilir Misin?" başlığı altında mizahi bir yarışma düzenledi...>>

Batman Eşcinsel, Şirinler Komünist,Red Kit Faşist,Tenten ise Nazi Ajanı!

Çizgi romanların kahramanları için ilginç iddialar ortaya atıldı. İşte çizgi roman kahramanlarının bilinmeyen yönleri.
Her birinin 50 yılı aşkın süredir maceraları keyifle okunan, animasyonları ve sinema filmleri ilgiyle takip edilen çizgi kahramanların gizli dünyalarında şaşırtıcı ayrıntı ve iddialar yer alıyor. 
Çizgi kahramanların en ünlüleri arasında yer alan "çelik adam" Superman, sanılanın aksine 1938 yılında değil 1933’te yaratıldı. İlk Superman, 1933 yılında yaratılmış kel bir karakterdi ve uzaydan üstün güçleri ile gelip dünyayı istila edecek bir kötü adam olarak düşünülmüştü. Jery Siegel ve Joe Shuster’ın tasarladığı bu içerik ilgi görmedi. Daha sonra tasarımları sürekli değişen Superman, Haziran 1938’de "DC Comics" isimli dergide ilk kez halka sunuldu. 
EN ÇOK ELEŞTİRİLEN ÇİZGİ KAHRAMAN: BATMAN...
İlk çıkışı 27 Mayıs 1939 tarihinde olan yarasa adam, çizer Bob Kane ve yazar Bill Finger tarafından yaratıldı. Ancak çizgi romanlarda yaratıcısı olarak sadece Bob Kane’in adı geçti. Batman’in gizli kimliği milyarder sanayici, çapkın ve hayırsever olan Bruce Wayne idi. Çocukken ailesinin öldürülmesine şahit olan Wayne, pek çok çeşiti alanda kendini eğittikten sonra yarasa temalı kostüm ve ekipmanları ile suça karşı savaşa başladı. 
İlk zamanlarda suçluların öldürülmesi ve zarar görmelerine merhamet göstermeyen, ateşli silahlar kullanan yarasa adam, şiddet ağırlıklı "Pulp" hikayelerinden ilham alındığı için sert mizaca sahipti. Batman, ortağı Robin’in gelmesiyle farklılaştı ve düşmanlarını öldürmeden gerekli dersi vermeye başladı. 
Çizgi kahramanlarla ilgili iddialardan Batman de nasibini aldı. Psikolog Fredric Wertham’ın 1954 tarihli "Seduction of the Innocent" isimli kitabında okuyucunun çizgi romanlardaki suçlardan etkilenerek taklit etmeye çalıştığı ve bu tür kitapların gençlerin ahlakını bozduğu savları yer aldı. 
Kitapta yer alan bir iddia ortalığı iyice karıştırdı. Batman ile ortağı Robin’in eşcinsel olduklarına ilişkin iddiada, "Görkemli bir ev, vazolarda güzel çiçekler ve bir uşak" yazan Wertham, bunun beraber yaşamak isteyen 2 eşcinselin rüyası" olduğunu savundu. Sonraki yıllarda Batman’in Robin ile arasında böyle bir ilişki bulunmadığı yönünde açıklamalar getirildi. Bazı sanatçıların yayıncının karşıt durumuna rağmen Batman ile Robin’in eşcinsel olduğunu düşünen yazılar yazdı, hatta iddialar filmde yarasa adamı canlandıran aktör George Clooney’e dahi soru olarak yöneltildi. 
NAZİ AJANI TENTEN; Belçikalı çizer Herge tarafından 1929 yılında yaratılan Tenten de 20. yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlü kahramanlarındandı. 
Serinin kahramanı, genç gazeteci ve gezgin Tenten’di. Ona maceralarında köpeği Milu ve arkadaşı Kaptan Haddock da eşlik ediyordu. Tarafsız görüşlere sahip gazeteci Tenten de diğer çizgi kahramanlar gibi değişik iddiaların merkezi oldu. Ölümünden kısa süre önce, eski Belçikalı Nazi iş birlikçisi Leon Degrelle Tenten’in aslında kendisinden ilham alınarak yaratıldığını savunarak tartışma yarattı. Degrelle gerçekten de Herge’i gazeteci olduğu dönemde tanıyordu. Ancak Tenten’in ilk hallerine kısmen de olsa Herge’in en küçük kardeşi ilham vermişti. 
"Tenten’in Maceraları"nın ilk hikayeleri, ayrıca özellikle Avrupalı olmayanların karikatürize betimlemeleri gibi nedenlerden dolayı ırkçı ve sömürgeci eğilim taşıdığı yönünde de eleştirildi. 
ŞİRİNLER’E ELEŞTİRİ; 1981’den itibaren televizyon ekranlarında gösterilen "Şirinler" büyük ilgi gördü. Yıllarca Türkiye’de de gösterilen ve beğeni ile izlenen çizgi film, başta ABD olmak üzere birçok ülkede, yüksek izlenme oranlarına rağmen gösterimden kaldırıldı. 
"Şirinler" hakkındaki bir iddia uzun zaman tartışma yarattı. Bu iddiaya göre Şirinler’in İngilizce adı olan "smurf", "kızıl bayrak altında yaşayan küçük adamlar" kelimelerinin baş harflerinden türetilmişti. Şirin babanın kırmızı şapkası, köyde mabet olmayışı, komünal bir yaşam sürmeleri, her şeyin el birliğiyle yapılışı ve hiç para kullanmayışları iddiaları tetikledi. Kötü karakter Gargamel’in paraya karşı hırsının da komünal toplumun düşmanı olan kapitalizmi sembolize ettiği iddia edildi. Gargamel’in papaz cüppesi giyerek dini simgelediği, Şirinler’i sürekli yemek istediği için Amerika’ya benzetildiği savları da ortaya atılırken, İngilizce ismi "Azrail" olan, Gargamel’in kedisi Azman’ın Amerika’nın peşinden koşanların sembolü olduğu düşünüldü. 
Belçikalı karikatürist Morris tarafından çizilen ve çizgi filmiyle de sevilen "Red Kit-Lucky Luke" de sevimli ve bilmiş beyaz atı Düldül ve saf, sürekli başını belaya sokan köpeği Rin Tin Tin ile beraber suçluların ve adaletsizliğin amansız düşmanıydı. Suçluları temsil eden Dalton kardeşlerin renk kattığı Red Kit’in maceralarında da temizlikçi, bekçi, ütücü, çöpçü gibi ikinci karakterlerin başka ırklardan olması eleştirildi.    
haberaktuel

Karcomics Magazine Daily & Weekly Cartoons Arsiv Click Here...>>>

Karcomics Magazine ArsivClick Here-Tıklayın-->> 

  1-2-3-4-5-6-7-8-9

  Hello,
Welcome to KARCOMICS web site. Our web site is established for exhibiting world cartoonists' works without any charge for givinng cartoon news, exhibitions, competition, for introducing cartoon museum aociations for giving information about adree, for meeting cartonit and people who love art. If you have any work, reward lit, photograph, biography, book or any other documant, you may end and then we published on web site. 
We wait for your works...
The works yhat you or changed.
Our goal is to get people who wants to his/her cartoons exhibition or who works as a amateur-proffesional cartoonists and likes cartoons, likes cartoonists. 
You can click on snail to for any contact.. We wait for your works...
Ismail KAR
Karcomics Magazine/ Cartoons and Humour Magazine-The General Director of Publication/cartoonist-Editor.

  Merhaba, 
KARcomics Web sitesine Hoş Geldiniz. Web Sitemiz Dünya Karikaturculerinin çalışmalarini ücretsiz olarak sergilemek,karikatur sergilerini, haberlerini, yarismalarini, duyurmak,karikatur muzelerini,derneklerini tanitmak,adresler ve cesitli bilgiler vermek,diger karikatur sanatcilari ve sanatseverler ile tanisma,  iletisim kurmak amaciyla kurulmustur. Eserlerinizi ve kendinizi tanitan yazi,fotograf,odul listenizi,varsa kitaplariniz ve diger dokumanlarinizi gonderin yayinlayalim. Çalışmalarinizi bekliyoruz... 
Web sitemize sergilemek icin aldigimiz eserleriniz arasinda kesinlikle ayirim, seçim ve elestiri yapmiyoruz; gonderdiginiz sekilde yayinliyoruz.
Amacimiz karikaturlerini sergilemek isteyen; fakat ya bir sergi salonu bulamayan veya yeterli izleyiciye ulaşamadığını düşünen amator veya profesyonel karikatur cizerlerinin eserlerini internet aracılıgı ile sergilemek, karikatur yapmayı sevenleri tanistirmak, aralarinda fikir alisverisi yapabilecekleri bir ortam olusturmaktir.Her turlu yazisma ve iletisim icin asagidaki salyangozun uzerini tiklayiniz.  
Çalismalarinizi bekliyoruz...
ismail KAR
Karcomics Magazine/ karikatür ve mizah dergisi Yayıncısı- karikatürcü
  Not: "KARCOMICS" Karikatür ve Mizah Dergimize yarışma albümü göndermeyen yarışma organizatörlerin yarışma duyuruları ve sonuçları yayınlanmayacaktır...
Note: The announcements and the results of competitions of those organizers who do not send us their album of the contest, are not published in the "KARCOMICS" Magazine of Cartoon and Humour. 

--> Calışmalarınızı Gönderin Yayınlayalım.../ We wait for your works...

ismailkar e-mail

 

KARCOMICS MAGAZINE Web Site Copyrighted 2000-2009© By Ismail Kar All right reserved.